1996 – Nieuwe verassingen

Het jaar van het succesvolle vervolg op de eerste editie. Wellicht is een tweede editie van een succesvol evenement wel de moeilijkste om te organiseren. Immers hoe ga je het succes evenaren en zelfs verbeteren. De eerste editie is nog een verrassing. Bij de tweede zijn er verwachtingen.
In 1996 wist de organisatie exact wat ze wilde. Een groter podium, grotere bands, meer bezoekers en meer bier verkopen. Alle vier de doelstellingen werden gehaald. Het grotere podium was vrij snel geregeld. Ruimtetechnisch werd het podium opgebouw haaks op de ingangszijde van Babylon. Dat de Babypop-godfathers het direct bij het goede eind hadden blijkt wel uit het feit dat het podium (thans het Shure Microphones Podium) nog altijd op dezelfde plek staat.
Grotere bands bleken ook voor handen en zeer wel zin te hebben in een waanzinnig intiem en sfeervol feestje op Babypop. De Osdorp Posse had met haar waanzinnige optreden op Babypop 1995 een succesvol nederhop huwelijk gesloten met Babypop. Eentje dat nog vele jaren zou duren en al in 1996 een onvergetelijk vervolg kreeg met een waanzinnig stampende en opzwepend show van West-Clan.
Dat Babypoppers van het stevigere werk was al bekend. Een bijpassende band was snel gevonden. Het toentertijd hemelbestormende Undeclinable Ambuscade (later verkort naar Undeclinable) werkte als een grove ploeg voor het Babypop terrein. Snoeihard en strak was deze band het juiste ingredient.
Babylon Woerden was al jaren een authentiek nederlands Ska-bolwerk. Van heinde en verre togen ska-liefhebbers naar Woerden om in Babylon hun liefde te belijden. Babypop, toen nog stevig verstrengeld met Babylon, wist daar wel raad mee. Mr. Review had de eer de eerste ska-band op Babypop te zijn. De eerste van heel veel die zouden volgen. Waar Undeclinable Ambuscade het veld al had laten omploegen door de bezoekers, bezorgde Mr. Review het de genadeklap. Er zijn Babypoppers die menen dat die avond het huidige Babypopfestivalterrein zijn definitieve vorm kreeg.
Tot slot werd Babypop dat jaar afgesloten met een optreden van Ancient Curse op het podium van Babylon zelf. Babylon bleek te klein en het zou dan ook het laatste jaar zijn dat Babypop (bedoeld) een binnenprogramma zou hebben met bands. De bezoekersaantallen van 1995 werden met gemak gebroken en de bieromzet was navenant. 1996 is dan ook de geschiedenis ingegaan als het jaar waarin definitief het bewijs werd geleverd dat Woerden meer dan klaar was voor een festival van kaliber.