2010 – Uitverkocht

Of uitverkocht…? Nou ja, voor het eerst in de geschiedenis van 15 jaar Babypop besloot de organisatie, wegens het 15-jarig bestaan en vanwege het feit dat gewoon iedereen daarbij moest zijn, een experiment te doen met gratis entree. Dat experiment kunnen we inmiddels als geslaagd beschouwen. Want we hadden (en dit is ook voor het eerst in Babypop historie) beide avonden aan de poort een wachtrij, die op zaterdag avond zelfs uitmonde in een “1 in, 1 uit” situatie. Want het terrein was vol. Babypop 2010 is daarmee de geschiedenis ingegaan als de drukst bezochte Babypop aller tijden. We schatten dat zo’n 2000 mensen in die 2 dagen Babypop bezocht hebben. Een absoluut record voor dit kleine, maar toch al langst lopende non-profit festival van Woerden.

2010 was ook het jaar waarin we voor het eerst in 5 jaar weer eens 2 dagen lang konden genieten van Babypop. Op vrijdag avond stonden er bijna alleen maar Woerdense bands en DJ’s op het podium. In de Boer Bouw Babyzone heeft Martin Damen met zijn vrienden DJ Jip Deluxe, DJ Del Siero, DJ Peter Presto en Leonardo vs. Lukert de hele avond gezorgd voor prima dansbare deuntjes. En op de Gerritse stage stonden achtereenvolgens het uit Gerritse werknemers bestaande De Sjippies, Co-verband, The Shenanigans en als afsluiter Melodramatic. Op zaterdag middag was al te zien hoe het veld er na Babypop uit zou komen te zien, maar die zaterdag moest toen eerst nog plaats vinden.

Zaterdag begon al meteen gezellig druk en ijzersterk met het op 3FM grijs gedraaide Handsome Poets. Deze knappe mannen die ook al eerder op Babypop in De Box stonden bleken letterlijk en figuurlijk gegroeid tot topartiesten. Daarna was het de beurt aan stuk voor stuk goede bands, zoals Gottlieb, Silver Dollar, William Wixley, Twisted in Ruins, Offshore en Bobby Kingsize. In de avond waren er een paar namen geboekt die veel bezoekers graag nog een keer terug zouden zien. En welke betere gelegenheid is er om oude helden terug te halen dan een jubileum. Eerst deed Superbutt waar ze goed in zijn; hard en strak rocken. Om vervolgens de laatste grassprietjes – als die er uberhaupt nog waren – over te dragen aan Mark Foggo en zijn skasters. Met een ruim een uur durende show bleek deze afsluiter van Babypop 2010 een perfect toetje. De kers op de taart die iedere bezoeker voldaan naar huis kon laten gaan.

In de jaren voor 2010 is door Stichting Babypop ook gewerkt aan meer samenwerking met andere Woerdense vrijwilligersorganisaties. Babylon was er natuurlijk al als de pater familias die Babylon nu eenmaal is, maar daar zijn in de loop der jaren ook mooie samenwerkingen bij gekomen met onder andere Scouting Woerden en Rockbunker K’77. Die samenwerking mondde in 2010 uit in een Babypop dat niet meer ‘het feestje van Babylon’ was. De scouting bouwde weer een pracht van een entreepoort en K’77’s Linda deed de vrijwilligerszaken en de voormalig programmeur van K’77 Vasco zorgde voor een prachtige line-up. Maar daarbij kwam dat nu ook scouting vrijwilligers en K’77 medewerkers in grote getale op Babypop zelf, als vrijwilliger diensten draaiden. Goede diensten ook. En met veel gezelligheid tot gevolg. Als bestuur hopen we dat deze samenwerking alleen maar verder groeit want als we iets weten, is het wel dat je Babypop niet in je ééntje maakt. Babypop is van iedereen en voor iedereen.

En zo is Babypop 2010 – zonder incidenten – de geschiedenis in gegaan als wat misschien wel de wedergeboorte van een festival gaat blijken. De evaluatie van Babypop 2010 heeft geleid tot de conclusie dat Babypop 2011 weer in dezelfde vorm georganiseerd gaat worden. Dus 2 dagen en gratis entree. De voorbereidingen daarvoor worden inmiddels alweer getroffen. Houd dus de website in de gaten en geniet in de tussentijd van de vele foto’s, waarvan er steeds meer bij komen. Heb je zelf foto’s, maak dan gebruik van de upload mogelijkheid. En hopelijk zien we elkaar allemaal weer op een even gezellige en drukken Babypop in 2011.