2011 – My super sweet 16

Babypop 2011 stond in het teken van de volwassenwording van ons kleine maar fijne festival. Al 16 jaar lang trotseerde de baby de elementen en groeide hij (of zij) uit tot een volwassen formule die garant staat voor muziek en plezier. De baby werd en man. Of vrouw. Dat was het thema van Babypop 2011: “My Super Sweet 16” – met een knipoog naar MTV’s verschrikkelijke verwende meisjes serie.

2011 was ook het jaar waarin Babypop voor de 2e maal, 2 dagen lang gratis was. De formule had zich in 2010 bewezen en ook zodanig dat de organisatie het aandurfde om hier – zij het voorzichtig – een nieuwe standaard van te maken. En ook in 2011 stelde deze formule niet teleur. Ook al werd er wel bij de entree goed (en gezellig gecontroleerd), de gratis entree maakt toch de drempel een stuk lager, met als gevolg dat vele dagjesmensen even komen kijken. En natuurlijk bleven ook de vaste bezoekers niet uit. Een groep die ook ieder jaar weer een stukje groter wordt. En daarmee neemt niet alleen de gezelligheid toe, maar ook de bekendheid van Babypop.

Het programma van Babypop 2011 was zoals ook in voorgaande jaren het geval is geweest weer in handen van Vasco van der Reep. Hij had weer een mooie combinatie weten te vormen tussen nieuwe bands en oude bekenden en met allerlei stijlen van pop en rock tot ska en DJ’s. Zoals je ook aan het programma van 2011 kunt zien was de Boer Bouw Babyzone op de vrijdag avond geheel in handen van onze “partners in crime” PakPak, Met hun Paksoi theme wisten zij weer een mooie schare Woerdenaren op de been te brengen. De Gerritse Stage hield een heel anders slag Woerdense artiesten omhoog. Diverse bands met wortelen in Woerden traden hier op, waar onder ook oud-Babyloniër John Blok en de inmiddels al bijna legendarische Jan Kanis.

Na nauwelijks hersteld te zijn van de vrijdag avond begon de zaterdag ook alweer ijzersterk, met DJ’s van het DNA DJ Collectief in de Boer Bouw Babyzone en de 1e van maar liefst 9 bands die zaterdag op de Gerritse Stage zouden spelen. Je kunt het hele programma nog zien op de programma pagina en je had erbij moeten zijn. Onbekende juweeltjes als Juicy Jones en Zorita werden kallend opgevolgd door de spetterende ska van The Bazzooka’s. En met dat optreden sloot Babypop 2011 – voor de organisatie althans – tevreden af. Maar niet zonder nog even stil te staan bij een ander memorabel feit.

Een mooie nieuwe toevoeging aan Babypop 2011 die toch zeker ook de annalen in moet, was de catering van Heisse Scheisse. Dit bedrijf, gerund door het prachtige tweetal Bianca Gerrietsen en Edwin Steenhuisen, serveerde prachtige kaasfondue en allerhande andere lekkernijen. Maar het mooiste was niet hun catering stand of het eten – ook al was dat zeker niet te versmaden. Nee, dit memorabele duo heeft het op haar naam mogen zetten de eerste leverancier / partner te zijn geweest die 3 hele dagen lang op het festivalterrein verbleef. Zij sliepen op het terrein en stonden er klaar met eten, en verdienden daarmee ook de eer de afterparty te mogen bijwonen – iets wat normaliter alleen is voorbehouden aan de vrijwilligers en de hard werkende geluidstechnici van Purple Haze (want die waren natuurlijk ook weer van de partij).

In de jaren voor 2011 is door Stichting Babypop ook gewerkt aan meer samenwerking met andere Woerdense vrijwilligersorganisaties. Babylon was er natuurlijk al als de pater familias die Babylon nu eenmaal is, maar daar zijn in de loop der jaren ook mooie samenwerkingen bij gekomen met onder andere Scouting Woerden en Rockbunker K’77. Die samenwerking werd in 2011 alleen nog maar hechter. Zo hecht zelfs dat voor het eerst in Babypop historie het grootste gedeelte van de vrijwilligers niet meer exclusief uit Babylon afkomstig was. De scouting bouwde weer een pracht van een entreepoort en leverde ook een behoorlijke kluit harde werkers. K’77’s Linda deed de vrijwilligerszaken en de voormalig programmeur van K’77 Vasco zorgde weer voor een prachtige line-up.

Babypop 2011 is net als eigenlijk iedere Babypop editie weer zonder incidenten een prachtige dag gebleken met mooi weer, mooie optredens en veel gezelligheid. De succesformule lijkt ook de tand des tijds te doorstaan dus “2 dagen en gratis entree” wordt naar verwachting ook in 2012 weer het credo. De voorbereidingen daarvoor worden ten tijde van het schrijven van dit stukje festival historie alweer getroffen. Houd dus de website in de gaten en geniet in de tussentijd van de vele foto’s, waarvan er steeds meer bij komen. Heb je zelf foto’s, maak dan gebruik van de upload mogelijkheid. En hopelijk zien we elkaar allemaal weer op een even gezellige en drukke Babypop in 2012.