2012 – Babyboom

Babypop 2012 was een editie met succes met het thema Babyboom. Dit jaar was de entree weer helemaal gratis & stond er een zeer diverse line-up. Veel wisselingen binnen het bestuur hebben voor deze editie plaats gevonden en ook een berg nieuwe vrijwilligers zijn dit jaar verwelkomd!

De Babyzone werd dit jaar vertegenwoordigd door de jongens van PakPak. Naast hun eigen dj performance hadden de boys ook hun concept Paksoi naar Babypop gehaald om hun vrienden van de DJ-wereld kennis te laten maken met Babypop. Babypop kreeg een nieuw soort geluid op de Babyzone, en dat werd goed ontvangen. Naast de goed uitziende aankleding hebben ze gezorgd voor de nodige dansmoves op het terrein, de sfeer zat er goed in!

Op de zaterdagmiddag, toen de poorten werden geopend werd er direct gestart met een kinderdisco in de Babyzone. Sas en Flo draaiden de leukste mee zing & dans plaatjes waar kinderen, ouderen en jeugdige al een dansje durfden te wagen.

Bandwedstrijd ‘Het Geheim’ had in 2012 zeker een invloed in de line-up. Zo kregen About Today en Silver de kans om de mainstage van Babypop te betreden om hun muziek ten gehore te brengen aan de Babypop bezoekers.

Kinderen voor Kinderen, wie kent het nou niet? Maar kinderen tegen Kinderen.. Babypop had ze geregeld! In hun laatste jaar met optredens hadden ze de tijd om Woerden de rock en metal melodie ten gehore te brengen met de teksten van ons aller bekende Kinderen voor Kinderen. Jong en oud genoot van deze goede, hilarische en memorabele show!

Rond etenstijd was er, na vele jaren metal om de oren gehad te hebben juist een jaar om rustig te genieten van je loempia, heissie sheisse hap of je patatje, want de mannen van Somewhere Man brachten heerlijke akoestische rock ten gehore.

Dit jaar had Babypop ook wat extra zitplaatsen langs de rand van het hoofdveld verzorgd door middel van hooibalen. Kinderen zagen dit echter als een playground en wisten maar al te goed raad met de hooibalen. Binnen mum van tijd werd de ene na de andere hooibaal geopend waardoor er een heus hooi festijn ontstond. Lachende, rennende kinderen en getroffen, fanatieke ouders en bezoekers gingen met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk hooi de lucht in te gooien. Dit leverde niet alleen veel vreugd, maar ook zeker mooie plaatjes op!

Het festival werd op de mainstage afgesloten met een oude bekende namelijk Jaya the Cat. Deze band, die inmiddels bekend staat dat ze een feest kunnen bouwen, hebben eerdere edities van Babypop ook het veld al laten schudden langs de singelkant. Ook dit jaar was het weer een groot succes en lieten de bezoekers zich helemaal meetrekken met de songs! Dit deden de bezoekers niet alleen vanaf het veld maar ook een groot deel werd het podium opgetrokken door de enthousiaste band die graag hun uitzicht deelde!