Vrijwilligers info

Iedere vrijwilliger maakt Babypop uniek

Van origine kent Babypop haar ‘roots’ in Babylon maar de festivalorganisatie verwelkomt eenieder die Babypop een warm hart toedraagt met open armen. Vrijwilligers krijgen dan ook sowieso gratis (backstage) toegang, een aantal consumptiemunten, lunch, een warme avondmaaltijd, een Babypop festival t-shirt en toegang tot het vrijwilligersfeest en het gratis bier na afloop.

Vrijwilligers zijn stoer

Als je op Babypop merkt dat jouw vrolijke gezicht de feestvreugde nóg groter maakt dan-ie al is merk je pas echt hoe belangrijk je bijdrage is. Wij van Babypop vinden daarom iedereen die deze dag helpt neerzetten ontzettend stoer. De vrijwilliger van Babypop bepaalt het karakter van het festival want je komt met iedere bezoeker in contact voor beantwoorden van vragen, het tappen van bier en nog veel meer…

Wat een vrijwilliger misschien nog wel het allerstoerst maakt is dat hij of zij gedurende het festival geen alcohol of andere verdovend middel gebruikt. Geheel belangeloos bedient de vrijwilliger de dorstige bezoeker zonder zelf van het goudgele genot te mogen genieten. Enerzijds is dit vanwege wet en regelgeving, maar ook omdat niet iedereen maat weet te houden en we op deze manier ten minste op elkaar kunnen rekenen als het nodig is. Het is misschien even afzien, maar dat eerste biertje om middernacht tijdens de afterparty, is dan ook het lekkerste biertje van het jaar.

Genoeg te doen

Niet alleen tijdens Babypop maar het hele jaar door is de organisatie bezig met de voorbereidingen. De organisatie bestaat uit een 5 hoofdig bestuur en vele vrijwilligers. Tijdens de dag zelf is altijd een klein bataljon van 50 tot 80 mensen in de weer. Van opbouw tot opruimen – er altijd wel wat te doen. Kortom – Babypop zoekt jou!

Taken en werkgroepen

Bardienst (Uitleg nodig? Dan ben je niet geschikt…)
Entree / ordedienst (Muntverkoop, entreedienst, bewaken van in- en uitgangen, voorlichting, calamiteiten opvang, etc.)
Backstage (Bandopvang, stagehands, etc.)
Publiciteit (Redactie, website beheer, designwerk, etc.)
Catering (Vrijwilligers- en bandverzorging)
Opbouwen (O.a. omheining, water & electra aanleggen, etc.)
… en nog vele andere taken.

Ok, en dan?

Als je vrijwilliger bent kun je aanzitten bij vergaderingen – deze zijn openbaar – en op allerlei manieren helpen met de voorbereiding. Je wordt uiteraard ook op de hoogte gehouden van de plannen voor het komende jaar en tijdens Babypop Pré-Pret avonden doen we beetje bij beetje uit de doeken wat er gaat gebeuren. Zo leer je ook je mede-babypoppers kennen en na een paar keer ben je al echt onderdeel van de familie.

Omdat vooral opbouwen en afbreken veel tijd kosten vragen wij vrijwilligers altijd om te helpen in de week voorafgaand aan het festival. Op de dag van het festival ben je vanaf 11 uur aanwezig op het festivalterrein en meld je je bij je coördinator. Afhankelijk van je taak vertelt hij of zij je hoe je dagindeling eruit ziet en als je je daar aan houdt loopt alles op rolletjes. Het enige wat je dan nog rest is na het afsluiten van het terrein je kadaver naar de afterparty slepen en de onvermijdelijke kater trotseren om op zondag te komen opruimen.

Ook vrijwilliger worden!

Wil je ook vrijwilliger worden? Dan zijn wij ook trots op jou! Hou er alleen wel rekening mee dat we van je verwachten dat je niet alleen op de festivaldag, maar ook de dag ervoor en daarna wordt verwacht voor opbouw en opruimen. Om je te kunnen verzekeren voor ongevallen vragen wij je een vrijwilligers overeenkomst te tekenen.
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via vrijwilligers@babypop.nl of door dit formulier in te vullen.